Pátek, 29 března, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřické mateřinky budou o podzimních prázdninách zavřené, mají málo personálu

Litoměřické mateřinky budou o podzimních prázdninách zavřené, mají málo personálu

Litoměřice – Litoměřický krizový štáb rozhodl, že mateřinky ve městě zůstanou o podzimních prázdninách uzavřené. Důvodem je zvyšující se počet učitelů a dalších zaměstnanců, kteří jsou v karanténě nebo nemocní. Kromě koronaviru učitele často trápí také běžná respirační onemocnění. Prodloužené podzimní prázdniny by mohly pomoci situaci stabilizovat.

Podzimní prázdniny jsou letos o dva dny prodloužené – probíhat budou tedy celý týden od 26. října.

Pro děti členů Integrovaného záchranného systému (IZS) a pracovníků v sociálních službách zůstane otevřena mateřská škola v Baarově ulici, která se nachází blízko nemocnice.

Pro školní děti (ve věku od 6 do 10 let) zaměstnanců IZS a sociálních služeb zůstává nadále k dispozici, a to i během podzimních prázdnin, Základní škola U Stadionu.

O děti svých zaměstnanců se stará i nemocnice. Zřídila pro ně provizorní školu, do které mohou i poslední říjnový týden docházet. Sídlí na samostatném patře na jedné ze stanic dětského oddělení, která je pro pacienty momentálně uzavřená. Určena je pro děti už od tří let, funguje od 6,30 do 19,30 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -