Čtvrtek, 28 března, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyMŠ Pastelka v Roudnici je kvůli koronaviru uzavřena, situace ve školách je...

MŠ Pastelka v Roudnici je kvůli koronaviru uzavřena, situace ve školách je pod kontrolou

Roudnice nad Labem – Mateřská školka Pastelka v Roudnici nad Labem je od dnešního dne uzavřena. Jeden ze zaměstnanců měl pozitivní test na koronavirus.

Rodiče byli vedením školky informováni, aby děti zvýšeně sledovali a při sebemenším projevu nemoci kontaktovali lékaře a s dětmi zůstali doma na ošetřovném.

„Situaci zvládáme, třebaže momentálně v Roudnici není škola, ve které by nebyl aspoň jeden žák v karanténě. Trochu problém je s provozními zaměstnanci – místy nám chybí třeba uklízečky. Výuka ale probíhá na všech školách,“ uvedla vedoucí odboru školství Anežka Vyšinská.

Podle aktuálních nařízení vlády děti na prvním stupni základních škol roušku ve třídách mít nemusejí, takže pokud se koronavirus projeví u některého z nich, do karantény musí celá třída. Naopak na druhém stupni je rouška ve třídách povinná a do karantény tudíž celá třída plošně jít nemusí. Odchází pouze nemocný žák.

„Že by šla do karantény celá třída, se v Roudnici zatím nestalo,“ uvedla Vyšinská.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -