Pátek, 29 března, 2024
5.5 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Nová opatření se dotknou hlavně kultury a školství. Některá platí už od...

Nová opatření se dotknou hlavně kultury a školství. Některá platí už od pátku

Protože počet těch, kteří onemocněli Covidem – 19 neustále stoupá, vláda zpřísnila protiepidemiologická opatření. Některá začnou platit už v pátek 9. října, některá vejdou v platnost v pondělí 12. října. Opatření budou platit čtrnáct dní.

Od pátku 9. října:

Restaurace se zavřou už ve 20 hodin. U stolu spolu mohou sedět maximálně čtyři osoby. V restauracích v obchodních centrech spolu mohou sedět u stolu maximálně dvě osoby. Ve stravovacích zařízeních také bude odpojena síť WI-FI. Od pátku budou uzavřeny bazény, koupaliště, fitness centra a posilovny.

Od pondělí 12. října:

Dojde k uzavření kin, divadel, muzeí, galerií, památek a zoologických zahrad. Ruší se kulturní i sportovní události a dojde k uzavření vnitřních sportovišť. Venku může sportovat maximálně dvacet osob.

Úřady budou fungovat maximálně dva dny v týdnu na pět hodin. V nemocnicích a domovech seniorů bude platit zákaz návštěv.

Beze změny zůstává provoz mateřských škol a prvního stupně základních škol. Pokud jde o druhý stupeň, třídy budou střídat denní a distanční výuku – vždy po týdnu. Střední a vysoké školy přecházejí na distanční výuku. Základní umělecké školy budou uzavřené.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -