Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosičtí gymnazisté za poznáním v národním parku

Lovosičtí gymnazisté za poznáním v národním parku

Lovosice – Velmi pestrou a atraktivní náplň měl nedávný výchovně-vzdělávací cykloturistický kurz lovosického gymnázia, který tamní střední škola ve druhé polovině září připravila pro své žáky v atraktivní přírodní lokalitě národního parku Českosaského Švýcarska.

Na programu tak v pěti dnech byla nejen pohodová pěší a cykloturistika, koupání v Labi i v přírodních koupalištích a nádržích, ukázka dravců s přednáškou, poznávání a aktivní praktické terénní studium místní flóry a fauny, návštěva expozice parku v Krásné Lípě i koňské farmy v osadě s příznačným jménem „Království“, exkurze s výkladem skalním městem v Kyjovském údolí, fotbal-golf, rozhledna Dymník u Rumburka či večerní posezení s kytarou a opékáním.

„Jsme velmi rádi, že se povedlo tuto akci navzdory současné situaci nakonec zcela bez problémů a překážek vůbec uskutečnit. O výchovném a vzdělávacím přínosu pro středoškoláky nelze vůbec pochybovat. Letos velmi pomohl i slunečný teplý ráz babího léta, nových zážitků a zkušeností mají z výjezdního týdne všichni jistě teď spoustu,“ řekl vedoucí školního projektu Jiří Willlner, tělocvikář z uvedeného gymnázia.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -