Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVe středu 7. října je „Papučový den“

Ve středu 7. října je „Papučový den“

Litoměřice – Ve ve středu 7. října nezapomeňte nazout papuče!  Bude totiž „Papučový den“ – den, který upozorňuje na mobilní hospice a na možnost umřít doma mezi svými blízkými.

Zapojte se i Vy a změňte povědomí o umírání v České republice! Doma chce umřít 80 % lidí a díky mobilním hospicům je to možné.

Stačí nazout v práci papuče, vyfotit se v nich a fotografii sdílet na facebooku nebo na instagramu s označením #papucovyden. Jedna fotografie může být důležitou informací a může být i impulsem pro rozhodnutí využít péče mobilního hospice. Jedna vaše fotografie (nebo mnoho společných) může změnit konec života jinému člověku.

Mobilní hospic provozuje také Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích. Za posledních 5 let doprovodil v domácím prostředí na konec cesty téměř 300 pacientů. Tito lidé zemřeli doma, ve své posteli, obklopeni věcmi, které mají rádi a lidmi, které milují.

Podpořit mobilní Hospic sv. Štěpána můžete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -