Úterý, 23 dubna, 2024
3.2 C
Litoměřice
DomůKulturaHUFO počtvrté zve za úsměvem

HUFO počtvrté zve za úsměvem

Litoměřice – Výstavní prostory litoměřického hradu ožívají po celý říjen výstavou  HUFO, aneb Humor ve fotografii.  Její čtvrtý ročník zahrnuje soubor více než čtyř desítek ‚úsměvných‘ snímků od jedenácti autorů, většinou z regionu. Jsou však mezi nimi i dva „zahraniční“ fotografové ze spřáteleného fotoklubu FOTOP ze slovenských Topolčianek.

„Nehrajeme si na umění, jsou to momentky ze života, s nimiž se může potkat každý.  Fotograf si jich všímá a snaží se je zachytit, samozřejmě při dodržení principů etiky. Odměna?  Usmívající se divák,“ říká za pořádající sdružení Fotoporot  Mirek Zimmer, zároveň jeden z autorů. 

„První HUFO  se ve spolupráci s MKZ  uskutečnilo na hradě už v roce  2013 s tím, že půjde o bienále. Okolnosti však nedovolily loni pokračování. Teď je sice situace vzhledem ke koronavirové krizi ještě komplikovanější,  nechtěli jsme však už další pauzu.  Čtvrtá výstava bude  a  je, i když, bohužel, bez vernisáže,“ dodává Petr Hermann ze zmíněného sdružení.  

Není náhodou, že se HUFO koná vždy v době kolem Mezinárodního dne úsměvu, jehož tradice se odvíjí od vzniku tzv. smajlíka  (1963).   Humoru – toho fotografického nevyjímaje,  je  v této době  třeba víc než kdy jindy.  Těm, co se dovedou smát,  žádný stav nouze neublíží. 

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -