Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůZprávyRedakční zprávyNařízení proti koronaviru znemožnila Žernosecký burčák

Nařízení proti koronaviru znemožnila Žernosecký burčák

Velké Žernoseky – Tři měsíce intenzivních příprav a desítky hodin práce (nejen) s vinaři zhatila aktuální nařízení proti koronaviru. Žernosecký burčák byl na poslední chvíli zrušen. Je to už třetí vinařská akce, která se v obci kvůli pandemii koronaviru nemohla konat. „Žernosecký burčák“ měl být přitom náhradou za zrušené vinobraní.

„Do poslední chvíle jsme doufali, že se akce uskuteční, ale nařízení ministerstva zdravotnictví, která vešla v platnost  dva dny před jejím začátkem, nám to znemožnila. Vše bylo připravené – stánky, dopravní uzavírka, atrakce…. Nedokážu dost dobře popsat, jak moc nás celá situace mrzí. Chtěla bych touto cestou aspoň poděkovat všem vinařům, kteří se měli zúčastnit, a všem firmám, které nám s akcí pomáhaly. Jedná se o firmy Dopravní značení LIPŠ Litoměřice, WC Rental, FCC BEC, s.r.o. a Eurovia CS, a.s, která byla sponzorem. Firmy nám nebudou účtovat vynaložené náklady čehož si nesmírně cením. Děkuji také všem pracovníkům obecního úřadu za jejich neuvěřitelné nasazení. Jsme všichni na jedné lodi a opět se ukázalo, že to, jací lidé opravdu jsou, skutečně poznáte až v nejvyšší nouzi,“ uvedla starostka obce Jaroslava Rufúsová.

Nezbývá než doufat, že se napřesrok situace zlepší natolik, aby obec Velké Žernoseky opět mohla pořádat vinařské akce, kterými je vyhlášená.  

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -