Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůPozvánkyV knihovně se dozvíte, jak na kvašenou zeleninu. Můžete ji i ochutnat

V knihovně se dozvíte, jak na kvašenou zeleninu. Můžete ji i ochutnat

Ústí nad Labem – V této době, kdy na nás viry útočí doslova ze všech stran, potřebujeme podpořit imunitu víc než kdykoliv předtím. Pomoci v tom může kvašená zelenina, které se přezdívá „poklad pro lidské zdraví.“ Je to zelenina povýšená mléčným kvašením na zázrak – a ve čtvrtek 24. září Vám Veronika Hájková v ústecké knihovně ukáže, jak si ho můžete vyrobit i sami doma.

Přednáška začíná v 18 hodin v budově knihovny na ulici Velká Hradební 49. Akce zahrnuje i ochutnávku. Veronika Hájková Vám nabídne třeba ředkvičky v umeoctu nebo zeleninu kvašenou v solném nálevu.

Přednáška Vám poskytne ucelené informace o tom, jak zeleninu správně naložit nebo o tom, jak poznáte, že kvašení proběhlo úspěšně.

Kvašení je velmi tradiční způsob konzervace zeleniny, který je starý tisíce let a znají ho kultury takřka na všech kontinentech. Konzumace takto upravené zeleniny pomáhá organismu vybudovat zdravou střevní mikroflóru a tím pozitivně působí na imunitní systém.

Sledujte UDÁLOST NA FACEBOOKUZDE.

Informace o Veronice Hájkové a jejích dalších kurzech najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -