Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNejstarší obyvatelka Litoměřic oslavila 104. narozeniny

Nejstarší obyvatelka Litoměřic oslavila 104. narozeniny

Litoměřice – V litoměřickém Domově na Dómském pahorku se včera slavilo. Paní Vlasta Šumová, nejstarší Litoměřičanka, v neuvěřitelné duševní a fyzické pohodě, oslavila 104. narozeniny. Učitelce hudby, která čtyřicet let vyučovala hru na klavír, přišla pogratulovat řada lidí. Byli mezi nimi hudebníci, vedení litoměřické farní charity, bývalí žáci i představitelé města.

Sympatické a velmi inspirativní seniorce na oslavě zahrál Áda Škarda s doprovodem. Vystoupila také Anička Rašková, pětadevadesátiletá kamarádka oslavenkyně. Zahrála na foukací harmoniku.

 „Paní Šumová je náš velký poklad. Ona je důkazem toho, že i v tak vysokém věku si lze spoustu věcí pamatovat, je plná elánu, občas si zahraje i na piano, což je skutečně úctyhodné. Všichni Vám můžeme sklonit hlubokou poklonu a poděkovat za to, že Vás máme. A už jsme domluveni, že těch polokulatých 105 let zase společně a ve velkém oslavíme,“ promluvil k oslavenkyni i hostům starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Ještě své sté narozeniny slavila paní Šumová ve svém bytě, v Družstevní ulici. A její recept na dlouhověkost? Jezte hodně jablek a tvarohu!

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -