Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNavzdory úbytku zahraničních turistů tržby litoměřického infocentra rostou

Navzdory úbytku zahraničních turistů tržby litoměřického infocentra rostou

Litoměřicko – Do litoměřického infocentra o prázdninách zavítalo o třetinu méně zahraničních turistů než v loňském roce. Cizinci, kteří využili služeb infocentra, byli většinu mladí lidé z německy mluvících zemí. Do Íčka se přišli poradit nebo nakoupit propagační předměty. V srpnu jich bylo zhruba pět set.

„Za pozitivní lze považovat fakt, že se podařilo udržet návštěvnost tuzemských hostů, kterých v srpnu dorazilo do infocentra přes pět tisíc. I jejich chování ale ovlivnil koronavir. Zájem o průvodcovskou službu poklesl. Lidé preferovali spíše venkovní prostory,“ uvedla Hana Mildová, pracovnice informačního centra, jehož tržby ale nadále vzrůstají.

Je tomu tak díky stále pestřejšímu sortimentu propagačních předmětů města a designových věcí vyrobených v souladu s novým grafickým vizuálem.

„Těší nás, že se propagační předměty města líbí. Naučili se je kupovat nejen turisté, ale jako dárky i Litoměřičané. Zájem je i o nabízené produkty místních podnikatelů, s nimiž spolupracujeme, jako pivo z Biskupského pivovaru, litoměřické víno, káva od Zobana nebo lanýže z Čokolatérie. A další novinky ještě chystáme,“ slíbila Eva Břeňová, vedoucí odboru komunikace, marketingu a cestovního ruchu, do jehož správy infocentrum spadá.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -