Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiÚstecká ZOO pořádá tuto sobotu „Den hmyzu“

Ústecká ZOO pořádá tuto sobotu „Den hmyzu“

Ústí nad Labem – Zoologická zahrada v Ústí nad Labem vzdá tuto sobotu 12. září hold nejpočetnější skupině živočichů na planetě – hmyzu! Pro veřejnost při té příležitosti připravila celodenní program. Pobaví se děti i dospělí. Mimo jiné můžete také soutěžit o hodnotné ceny!

„Program začne zajímavou přednáškou Pavla Krásenského v Zooškole Heinricha Lumpeho. Cestovatel, fotograf a kurátor entomologické sbírky oblastního muzea v Mostě oblaží návštěvníky přednáškou s názvem Podivuhodný svět bezobratlých. K vidění bude také výstava jeho makrofotografií ze světa hmyzu v pavilonu exotária, ke které budou patřit soutěžní otázky zaměřené na vyobrazené druhy. Po odevzdání vyplněného soutěžního tiketu na pokladně zoo se účastníci zapojí do slosování o poukaz v hodnotě 1 000 Kč na nákup do Hypermarketu Globus Trmice, který je hlavní partnerem akce. Pozvání přijali i místní včelaři, kteří se podělí o své zážitky s pruhovanými opylovači. Kromě zajímavého povídání ovšem přivezou zajímavé včelařské produkty, které návštěvníci mohou zakoupit v areálu zoo,“ uvádí pracovnice kontaktu s veřejností Ingrid Veselá Volfová.

Pro návštěvníky bude připravena výstava živého hmyzu. „Horní patro pavilonu exotária bude hostit výstavu zástupců exotického hmyzu. Mezi vystavenými nebudou chybět zákeřnice či různé druhy exotických švábů. Na své si však přijdou i milovníci pavouků. Kromě vystavených exotických druhů se budeme zabývat i druhy místními. Děti si budou moci vyzkoušet výrobu hmyzích hotelů. Ty následně mohou instalovat doma či na zahradě a poskytnout tak úkryt pro včely, bzučivky, mouchy a celou řadu dalších blanokřídlých, Pro nejmenší bude k dispozici výtvarná dílna, kde si děti mohou zhotovit nevšední výrobky či výkresy,“ doplňuje tiskový mluvčí Matěj Kynšt.

Den hmyzu je navíc spojen s akcí Po liščí stopě, kterou pořádá organizace Junák – český skaut, z. s. Skauti se do ústecké zoo vracejí každým rokem a letošek nebude výjimkou. I letos připraví řadu aktivit a soutěží, které budou připraveny i pro návštěvníky zoo.

Akce je součástí Dnů evropského dědictví.

.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -