Za výtěžek z dobročinné akce má dětské oddělení litoměřické nemocnice dvě nové váhy

0
82

Litoměřice – Dvě nové kojenecké váhy značky Seca v celkové hodnotě 48 tisíc korun jsou nově v užívání na dětské nefrologické ambulanci a na lůžkové stanici kojenců dětského oddělení litoměřické nemocnice.

Tyto velmi přesné a metrologicky ověřitelné váhy byly na oddělení zakoupeny díky výtěžku z dobročinné akce Jozefa Pásztora konané v listopadu loňského roku, na které se díky dobrovolným příspěvkům za polévku a guláš vybralo 45 tisíc korun.

Váhy mají ve dvou režimech, v závislosti na požadované přesnosti, váživost do 7,5, resp. 20 kg. „Za tyto váhy jsem velmi ráda. Jsou lehké, snadno přenositelné, pro dítě při vážení bezpečné, mají paměť a také funkci stabilizace v případě, že je vážené dítě v pohybu,“ vyjmenovala hlavní přednosti nového vybavení vrchní sestra dětského oddělení Božena Haufová a dodala, že další z funkcí nových vah umožňuje zaznamenat, jaký objem tekutin dítě vypilo, což je zejména u malých kojenců důležitý údaj.

Za celou historii dobročinné akce Jozefa Pásztora získalo dětské oddělení již přes 90 tisíc korun. Za ty byly v minulosti nakoupeny odsávačky, váhy, oxymetr a vybavení na nadstandardní pokoje pro hospitalizované děti a doprovod.

Další možnost pochutnat si na pravé maďarské kapustnici a guláši a dobrovolným příspěvkem podpořit dětské oddělení litoměřické nemocnice je naplánována na letošní 7. listopad. Akce by se opět měla konat v Krušovické pivnici v Litoměřicích. Půjde o její již pátý ročník.

Tisková zpráva.

Autor: Naďa Křečková

- Naši partneři -
Předchozí článekDUBÍ: Přijeďte na výstavu proslulého figurálního porcelánu
Další článekÚSTÍ NAD LABEM: Severočeské divadlo zve na úspěšnou hudební revue Shimmy sem, shimmy tam
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno