Pátek, 26 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiNa Hlinnou se tuto sobotu vracejí „Slavnosti pastvin“

Na Hlinnou se tuto sobotu vracejí „Slavnosti pastvin“

Hlinná – Pro rodiče s dětmi i pro širokou veřejnost a hlavně pro milovníky přírody jsou tuto sobotu 5. září od 10 do 16 hodin připraveny „Slavnosti pastvin.“ Akce se koná už potřetí. Do Hlinné u Litoměřic přinese zajímavý program plný soutěží a zážitků. Chybět nebude ani jarmark s ukázkami řemesel, živá hudba a rytířské souboje.

Jako obvykle je připravena zážitková stezka místní přírodou, na které potkáte celou řadu stanovišť. Dozvíte se třeba zajímavosti o chovu ovcí, o stromech kolem nás, nebo o včelařství. Chybět nebudou ani zajímavosti z Ústeckého kraje, které si připravila Destinační agentura České středohoří. Děti mohou přímo na stezce soutěžit a získat tak krásnou odměnu.

Jarmark a živá muzika bude připravena na návsi, kde se také můžete posilnit domácími dobrotami nebo nakoupit regionální produkty.

Z města Litoměřice je zajištěna kyvadlová doprava se zastávkami Litoměřice – U pošty, Pokratice – U kapličky, Hlinná – Rozcestí pod Hradištěm. Pro auta je vyhrazeno samostatné parkoviště.

Po trase budou umístěny mobilní WC a stanice s dezinfekcí. Kočárky nechte doma! Vzhledem k povaze terénu bude lepší vzít krosny a nosítka.

Facebooková událost (a více informací) ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -