Čtvrtek, 28 března, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůSportVodní sportyNa Český pohár mládeže rychlostních kanoistů dorazilo do Labe arény Ústeckého kraje...

Na Český pohár mládeže rychlostních kanoistů dorazilo do Labe arény Ústeckého kraje 550 závodníků

Na start závodů Českého poháru mládeže rychlostních kanoistů se postavilo celkem
550 děvčat a chlapců. Třídenní celostátní závody (od 28. do 30. září 2020) se uskutečnily již tradičně na kanálu Labe arény Ústeckého kraje v Račicích. Český pohár mládeže rychlostních kanoistů byl rozdělen do kategorií – junioři, dorostenci, žáci a benjamínci (ročníky 2008–2010). Mladší benjamínci (ročníky 2011–2012) startovali pouze v závodech na 1 km s hromadným startem. 

Do Račic se mladí závodníci vrátí znovu za dva týdny. „V Labe aréně se při závodech Českého poháru mládeže sejdeme ještě 12. a 13. září, kdy se bude soutěžit jen na singlových lodích.
V letošní sezoně jsme vděční za každý závod, který se podaří uspořádat. Pro mladé závodníky je důležité, že se mohou utkat aspoň v domácí konkurenci, když je osud mezinárodních závodů pro letošek úplně nejistý,“ řekl Jan Boháč, předseda Českého svazu kanoistů.

„Labe aréna Ústeckého kraje v Račicích má za sebou další velké závody. Během tří dnů se uskutečnilo 363 jízd v rámci Českého poháru mládeže rychlostních kanoistů. Letošní nabitý program ještě nekončí. Závodit se bude až do začátku října, kdy na račickém kanálu proběhne Mistrovství ČR ve veslování dorostu a juniorů,“ doplnil Michal Kurfirst, ředitel Labe arény Ústeckého kraje.

Detailní informace o Českém poháru mládeže jsou k dispozici na webových stránkách www.kanoe.cz.

Autor: Milan Vodička, Labe aréna, z.s., tel: +420 773 532 025, media@labearena.cz

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -