Sobota, 20 dubna, 2024
4.2 C
Litoměřice
DomůSportVodní sportyLabe aréna Ústeckého kraje hostila další mistrovství ČR, račický kanál obsadili dálkoví...

Labe aréna Ústeckého kraje hostila další mistrovství ČR, račický kanál obsadili dálkoví plavci

Račický kanál Labe arény Ústeckého kraje se stal již tradičním hostitelem Mistrovství ČR v dálkovém plavání. Během uplynulého víkendu se zde konal již 37. ročník. Na start se postavilo 343 plavců ze 46 klubů. Závod na 20 km mužů ovládl Matěj Kozubek (Kometa Brno), v ženách byla na stejné trati nejrychlejší Julie Pleskotová z Bohemians Praha. Dráhu na 5 km vyhráli Lenka Štěrbová (Bohemians Praha) a bazénový specialista a olympionik Jan Micka (USK Praha), když zde oba zvítězili letos na druhé trati, po vítězství na olympijských 10 km. Příští Mistrovství ČR v dálkovém plavání by se mělo opět uskutečnit na kanálu Labe arény Ústeckého kraje v Račicích.

„Již 37. ročníku Mistrovství České republiky v dálkovém plavání v Račicích se zúčastnila kompletní domácí reprezentace. Zajímavostí je, že jsme zaznamenali rekordní počet účastníků v žákovských kategoriích. Je to dáno skutečností, že po zrušení bazénových závodů vzhledem ke koronavirové epidemii si všichni chtěli vyzkoušet dálkové plavání na otevřené vodě. Kanál Labe arény Ústeckého kraje v Račicích je pro nás bezpečné místo, přehledné pro diváky a máme možnost mít přesně změřenou trať. Pozitivně hodnotíme i možnost občerstvování plavců z mol a skvělé zázemí pro rozhodčí,“ Jan Srb, ředitel závodu.

Snad žádné jiné sportoviště v České republice nehostí tolik domácích šampionátů jako právě Labe aréna Ústeckého kraje. V letošním roce se zde konalo Mistrovství ČR Českého svazu rychlostních kanoistů na krátkých tratích, Mistrovství ČR dračích lodí, neoficiální mistrovství ČR v triatlonu (Triathlon Fest Račice). Na konci září a začátkem října zde ještě proběhne Mistrovství ČR Českého veslařského svazu.

„Náš kanál v Račicích je unikátním sportovištěm, které dokáže nabídnout kvalitní podmínky řadě sportovních disciplín. Těší nás, že si Labe arénu Ústeckého kraje oblíbilo mnoho sportovních svazů, které zde konají mezinárodní i domácí šampionáty. Věřím, že společnými silami se nám podaří původně jen veslařský a kanoistický kanál dále rozvíjet,“ doplnil Michal Kurfirst, ředitel Labe arény Ústeckého kraje.

Další informace o 37. Mistrovství ČR v dálkovém plavání jsou k dispozici na http://czechswimming.cz.

Milan Vodička, Labe aréna, z.s, tel: +420 773 532 025, media@labearena.cz

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -