Pátek, 29 března, 2024
5.5 C
Litoměřice
DomůKultura„První republika“ podpoří litoměřický hospic

„První republika“ podpoří litoměřický hospic

Litoměřice – Světově uznávaný fotograf Angelo Purgert  představí v Litoměřicích svůj úspěšný fotografický projekt „První republika“.  Vernisáž se ve foyeru  Divadla K.H. Máchy uskuteční ve středu 2. září v 18 hodin, a to za účasti autora.  Výstavou připravenou ve spolupráci se sdružením FotoporoT tak divadlo po ‚koronavirové‘  pauze zároveň zahájí  sezónu. 

 Čtyřiapadesátiletý pražský fotograf – autor několika obrazových publikací, se  nechal inspirovat  společenskou atmosférou první republiky.  Jeho vytříbené fotografie  se sice tematicky vracejí k neopakovatelnému období naší historie,  přesto nepostrádají nádech současnosti. 

Za některé  z nich  získal A.Purgert prestižní mezinárodní ocenění.  Projekt koncipovaný jako charitativní  už viděli v různých výstavních podobách  lidé v několika městech naší republiky.  Podobně jako jinde má i litoměřická výstava, která potrvá až do 4.listopadu,  charitativní podtext.  

Část výtěžku z prodeje autorových snímků a publikací podpoří tentokrát litoměřický Hospic sv. Štěpána.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -