Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiBlíží se turistický pochod (nejen) pro rodiny s dětmi - „Opárenská kecka“

Blíží se turistický pochod (nejen) pro rodiny s dětmi – „Opárenská kecka“

Malé Žernoseky – Letní prázdniny, jenž jsou toužebně očekávaným obdobím volna a dovolených se pomalu blíží ke svému konci. Děti se pomalu začínají chystat na návrat do školních lavic, ale ještě stále je na výběr spousta akcí, které mohou potěšit všechny generace. Jednou z těch, které budou mít v tomto roce premiéru, je Opárenská kecka, jejímiž pořadateli jsou Krejchee Production a obec Malé Žernoseky.

Jedná se o zcela novou turisticko-zábavnou akci, jde si na své přijdou děti i dospělí, turisté, stejně jako neturisté, prostě všichni, kdo budou chtít navštívit nejkrásnější místa Českého středohoří. Start i cíl jsou ve Sportovním areálu v Malých Žernosekách od 9.00 hodin do 22.00 hodin.

Trasy:

MINI – 3 kilometry: do Oparna motoráčkem a zpátky pěšky.  

RODINNÁ – 4,5 kilometru: Opárenské údolí – Císařské schody – U Dvou lip. 

LEHKÁ TURISTICKÁ – 16 kilometrů: Porta Bohemica – Libochovice – Oparno – Lovoš – Císařské schody. 

PRO FRAJERY – 29 kilometrů: Císařské schody – Lovoš – Ostrý – Milešovka – Hrad Oparno. 

Více informací a registrační formulář: na www.krejchee.cz/kecka/.

Startovné, které se platí na místě a jehož součástí je mapka, párek na tácku, oplatka, voda, pamětní list, spousta jedinečných zážitků, ale možná i bolavé a unavené nohy, činí pro děti do 15. let 50 korun a pro dospělé 80 korun.

Nenáročné trasy pro rodiče s dětmi nejsou jen nudným výletem, ale jsou prošpikovány spoustou zajímavých soutěží a aktivit. Nejkratší z tras si mohou zájemci zkrátit jízdou motoráčkem malebným údolím linkou T4 společnosti AŽD Praha.

V Opárenském údolí, mezi obcemi Oparno a Malé Žernoseky, bude připravena interaktivní stezka se spoustou zajímavých úkolů pro děti i dospělé. Na pěti stanovištích se bude zdolávat lanová lávka a lesní opičí dráha, chybět nebude rybaření v Opárenském potůčku, test z poznávání zvířat a rostlin a mnohá další překvapení. Všichni, kdo chtějí prožít báječný den zakončený večerní zábavou, jsou srdečně zváni. 

 Opárenská keckaudálost na facebooku ZDE.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -