Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůSportOstatní sportyCyklisté pozor! Pojede se O kolo Úštěku

Cyklisté pozor! Pojede se O kolo Úštěku

Úštěk – V neděli 23. srpna 2020 mohou všichni milovníci cyklistiky zavítat do Úštěku, protože právě zde bude odstartován zcela nový silniční závod s hromadným startem, nesoucí název O kolo Úštěku, jenž se měl poprvé konat již před rokem, ale zařehtal úřední šiml a pořadatelům se nepodařilo včas vyřídit všechna potřebná povolení.

Jedná se o 108 kilometrů dlouhý závod po krásných silnicích malebnou krajinou Českého středohoří. Pořadatelé chtějí dokázat, že se velké jednorázové klasiky nemusí jezdit pouze ve Francii, Belgii, či Itálii.

Na první tři závodníky čeká v cíli příjemná odměna. Startuje se na břehu jezera Chmelař. Závod je určen i pro příchozí, ale pouze v případě, že nebude zcela naplněna kapacita 200 závodníků.

Připraven je i bohatý doprovodný program pro dospělé i děti. Tento podnik je partnerským závodem multisportovního seriálu SOLAP Král středohoří.

Datum a místo konání: neděle 23. srpna 2020 – 10.00 hodin, břeh jezera Chmelař, Úštěk, okres Litoměřice. 

Registrace: na https://www.okolousteku.cz/cs/#registrace, v případě, že nebude zcela naplněna kapacita 200 závodníků i na místě. 

 Prezentace: 8.00 až 9.00 hodin jezero Chmelař, Úštěk. 

Startovné: 400 korun. 

Trasa závodu: ženy 1 okruh a muži 2 okruhy o délce 54 kilometrů, Úštěk – Srdov – Trnobrany – Soběnice – Dolní Týnec – Třebušín – Řepčice – Staňkovice – Myštice – Ploskovice – Býčkovice – Lovečkovice – Levínské Petrovice – Starý mlýn – Držovice – Konojedy – Dubičná – Ličenice – Úštěk.  

Více informací: na www.okolousteku.cz,  nebo u pana Petra Holickéno na emailu petr@reactor.cz, či telefonním čísle 777 157 204. 

Akce se koná za částečné uzávěry silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu stanovená vyhláškou, pokyny policistů i dalších osob řídících provoz na pozemních komunikacích. 

Cyklistická přilba je povinná. Každý závodník se akce zúčastňuje na vlastní nebezpečí a nese také odpovědnost za škodu jím způsobenou na věcech a zdraví svém, pořadatele i třetích osob. Závodu se mohou zúčastnit pouze jezdci starší 18. let. Všichni jsou srdečně zváni.   

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -