Úterý, 23 dubna, 2024
8.1 C
Litoměřice
DomůSportOstatní sportyBlíží se další Tour de Texas

Blíží se další Tour de Texas

Štětí – Tradice je tradice, s tím se opravdu nedá nic dělat. Letošní letní prázdniny se již přehouply do své druhé poloviny a mnozí lidé se zamýšlejí nad tím, čím zajímavým vyplnit poslední týdny a dny tohoto příjemného ročního období.

Každého baví něco jiného. Někdo tráví téměř veškerý volný čas u vody, jiný vydrží relaxovat pouze chvíli a zbytek volného času chce trávit aktivně. Jednou z mnoha šancí, kde se dá příjemně unavit cyklistikou, je tradiční a stále populárnější vyjížďka na kolech po štětském regionu nazvaná Tour de Texas, která se uskuteční v sobotu 8. srpna 2020. 

Letos se koná již 12. ročník této akce, která je určena opravdu pro všechny. Každý si může vybrat trasu podle svých fyzických sil a schopností. Na výběr jsou tři, od patnácti do padesáti kilometrů.

Datum a místo konání: sobota 8. srpna 2020 – 14.00 hodin, Štětí – Nové náměstí. 

Trasy:

1. Krátká trať: 15 kilometrů – je určena pro začátečníky a rodiče s dětmi: Štětí, Nové náměstí – Stračí – Ješovice – Počeplice – podél trati zpět do Štětí. 

2. Střední trať: 35 kilometrů – je určena pro pokročilé cyklisty a je vhodná pro treková a horská kola: Štětí, Nové náměstí – Stračí – Brocno – Chcebuz – Veselí – Újezd – Sukorady – Velký Hubenov – Srřížovice – Snědovice – Radouň – Štětí.

3. Dlouhá trať: 50 kilometrů – je určena pro zdatné cyklisty, náročnější trať pro horská kola: Štětí, Nové náměstí – Stračí – Brocno – Chcebuz – Veselí – Újezd – Sukorady – Velký Hubenov – Robeč – Malešov – Hoštka – Čakovice – Radouň – Štětí. 

Startovné: se neplatí. 

Více informací: KS Štětí – telefonní číslo 416 812 401, email – premysl.jamsto@steti.cz, nebo E. Gorol – telefonní číslo 603 848 508. 

Tato vyjížďka, která probíhá za plného silničního provozu, je určena hlavně pro treková a horská kola. Všichni účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu a doporučuje se po celou dobu vyjížďky mít na hlavě řádně upnutou přilbu.

Pořadatelé neručí za vzniklé, ani účastníky způsobené, škody během této akce. Zakončení tohoto oblíbeného a příjemného sportem vyplněného dne proběhne po dojezdu na městském stadionu, kde bude připraveno drobné pohoštění. Všichni jsou srdečně zváni. 

Autor: Václav Beneš

Více informací najdete ZDE.

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -