Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTvůrčí pondělky budou probíhat i v srpnu

Tvůrčí pondělky budou probíhat i v srpnu

Litoměřice – Pro seniory s vnoučaty, pro školáky v doprovodu rodičů i pro náhodné kolemjdoucí je připraven prázdninový program v Dílně ručního papíru v Litoměřicích. Jedná se o takzvané „Tvůrčí pondělky.“

Na srpen jsou nachystané rovnou dva. Pokud Vás zajímá výroba ručního papíru, recyklace nebo prostě jen rádi tvoříte rukama, přijďte! Dobrou náladu s sebou, vše ostatní bude na místě připravené.

Tématem letošních „Tvůrčích pondělků“ je tvoření z materiálů, které by jinak (v tom lepším případě) skončily v popelnici na tříděný odpad. Pod odborným vedením si zkusíte vyrábět z obalů od vajec, z popsaných sešitů nebo z použitých lepenkových krabic.

V pondělí 10. srpna si můžete v Dílně ručního papíru vyrobit klobouk nebo jiné oděvní doplňky, zatímco 17. srpna se bude vyrábět plastika z papíroviny, případně koláž z papíru a přírodnin.

„Přijít může opravdu kdokoliv. Každý „Tvůrčí pondělek“ má dvě části. V té první se zaměřujeme na výrobu ručního papíru z recyklovatelných surovin, zatímco v té druhé tvoříme na zadaný výtvarný úkol. Pokud jde o ten úkol, jsou vždy připravené dvě varianty tvoření, takže každý si může vybrat, co je mu blízké,“ vysvětlila lektorka Irena Štyrandová.

Na Tvůrčí pondělek je potřeba se přihlásit předem a to na telefonním čísle 724 092 279 nebo na e-mailu irena.styrandova@seznam.cz. Sraz zájemců je vždy v 9:45 přímo v Dílně ručního papíru. Vstupné: dospělí 200,- Kč, děti 100,- Kč.

Videoreportáž z letošních Tvůrčích pondělků si můžete pustit ZDE.

Více informací najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -