Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůZprávySběrný dvůr v Litoměřicích je přeplněný

Sběrný dvůr v Litoměřicích je přeplněný

Litoměřice – Sběrný dvůr v litoměřické Nerudově ulici je v posledních dnech takřka neustále přeplněný. Před několika dny musel být dokonce z kapacitních důvodů uzavřen už v pravé poledne. Někteří si s tím ale hlavu nelámali a velkoobjemový odpad uložili přímo před bránu dvora, takže se do něj následující ráno nemohli dostat ani zaměstnanci.

„K tomu všemu již poněkolikáté začala hořet skládka SONO u Siřejovic, kam odpady vozíme. Museli jsme si pomoci skladováním ve velkoobjemových kontejnerech v areálu technických služeb města a po dohodě s firmou FCC BEC odvážet odpady do větších vzdáleností do Ústí nad Labem či Prahy,“ vysvětlil vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu Pavel Gryndler, který děkuje lidem za trpělivost v případech, kdy jim odpad nemohl být z kapacitních důvodů odebrán. Doporučuje proto si na sběrný dvůr nejprve zavolat (tel. 739 328 569).

V Litoměřicích přetékají i kontejnery. Pracovníci odboru životního prostředí proto urychleně jednají o navýšení počtu vývozů.

Městskou kasu to bude stát asi milion korun navíc. Za likvidaci odpadu přitom Litoměřice každý rok zaplatí 15 milionů korun. Necelé tři miliony jsou městu později vráceny díky třídění odpadu.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -