Medaile pro kuchaře z Podřipské školy

0
255

Ústí nad Labem – Nože i studenti oboru kuchař-číšník z Podřipské školy se blýskli na soutěži, kterou pořádala Střední škola obchodu a služeb. Hbitost svých rukou změřili studenti několika škol a učilišť.

Čtyři zástupci z Podřipské školy poměřili síly s dalšími studenty v ústecké soutěži Rychlé nože. Po sečtení všech bodů zacinkala bronzová medaile na krku Jana Pospíchala. “Byl to  napínavý boj, při kterém soutěžící šli na hranu svých možností,” hodnotí klání vyučující Roman Líbal. S velmi ostrými noži předváděli účastníci skutečné umění.

V prvním kole čekala soutěžící cibule, kterou museli rozkrájet na měsíčky. Na výkonu kluků z Podřipské se nejspíš podepsala prvotní nervozita. “Do druhého kola jsme šli už jistější a své soupeře jsme při krájení cibule nadrobno rychle dohnali,” popisuje dramatický vývoj soutěže student Aleš Pitucha.

Díky druhému kolu postoupili dokonce tři studenti z Podřipské do finále. Tam je čekala královská disciplína, krájení mrkve na julienne. Mrkev se nejprve nakrájí na plátky a pak na úzké nudličky. Mrkev nakrájenou během 3min limitu pak hodnotila odborná porota složená ze zástupců zúčastněných škol. Vyřadila nudličky, které byly příliš tlusté, a zbytek se zvážil. Vítězil ten, kdo měl nejvíc.

Soutěže se zúčastnili Jan Pospíchal a Dominik Kulin, studenti druhého ročníku, spolu s třeťáky Alešem Pituchou a Ondřejem Šímou. Oba druháci se už teď těší na další ročník soutěže, kde se pokusí zabojovat o pohár.

Kuchař-číšník je jeden z oborů, které Soukromá podřipská škola v Roudnici nad Labem nabízí. Škola s 30letou praxí je moderní instituce s rodinnou atmosférou. Přijímá studenty i do dalších maturitních a učebních oborů. Sídlí na náměstí Jana z Dražic 169 v Roudnici nad Labem.

Autor: Dana Skořepová

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: Masopust zvládl i velký vítr a zcela zaplnil náměstí
Další článekLOVOSICE: Masopust opět pořádala ZŠ Sady pionýrů
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno