Úterý, 30 dubna, 2024
15.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřické pochody se konají už tuto sobotu

Litoměřické pochody se konají už tuto sobotu

Litoměřice – Milovníci turistiky a pohybu na čerstvém vzduchu si tuto sobotu 21. května přijdou na své. Klub českých turistů Litoměřice totiž pořádá už třiačtyřicáté Litoměřické pochody. Na výběr jsou čtyři trasy o různých délkách pro zkušené i méně zdatné turisty.

Půjde se tradičně okolím Litoměřic. Vychází se v době od 8 do 10 hodin z Mírového náměstí, cíl bude od 17 hodin fungovat na témže místě.

Trasa 10 kilometrů: Litoměřice – Mostná hora – skalní útvar Kočka – kaple Loreta – Hibschova jeskyně – Skalice – Litoměřice.

Trasa 15 kilometrů: Litoměřice – Radobýl – Michalovice – park Inspirace – přístav Marina – Žalhostice cyklostezka – Litoměřice.

Trasa 20 kilometrů: Litoměřice – Radobýl – Kamýk – vrch Malá Vendula – přístaviště Velké Žernoseky – park Inspirace – přístav Marina – Žalhostice cyklostezka – Litoměřice.

Trasa 30 kilometrů: Litoměřice – Lbín – vrch Varhošť – skalní útvar Krkavčí skála – Kostelní sedlo – vrch Plešivec – Kamýk – Radobýl – Litoměřice.

Startovné je dobrovolné. Pro všechny účastníky pochodu budou připraveny pamětní listy, suvenýry připomínající tento pochod i drobné sladké odměny. Na desetikilometrové trase se předpokládá zpestření aktivitami pro děti.

Akce se koná za podpory Zdravého města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -