Úterý, 30 dubna, 2024
13.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePolicisté upozorňují seniory na obezřetnost při nakupování

Policisté upozorňují seniory na obezřetnost při nakupování

Litoměřice – Preventisté z Krajského ředitelství Ústeckého kraje se tentokrát zaměřili na seniory nakupující v litoměřických nákupních centrech.

Policisté upozorňovali na rizika, která mohou překvapit seniory při nakupování. Kladli důraz na nebezpečí odkládání tašek, batohů či kabelek na nákupní vozík, které jsou následně výzvou pro případného pachatele. Rovněž na nebezpečí odkládání zavazadel na prodejní regály nebo v převlékací kabince. Dále na nebezpečí krádeže při ukládání zavazadel a osobních věcí do prostoru vozidla.

Policisté při preventivní akci oslovili několik desítek seniorů a apelovali na obezřetnost a základní principy bezpečného chování. Senioři od policistů obdrželi preventivní materiál v podobě brožury „Obezřetný senior“ a reflexní prvky ke zvýšení jejich viditelnosti v dopravním prostředí.

Tato akce není ojedinělá a bude probíhat opakovaně, a to především před obdobím nastávajících zimních svátků.

Autor: Pavla Kofrová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -